Lykkens alkovemodell lar seg ikke stanse av noe!

CHALLENGER 360 SL ble skapt i 1991 og ble solgt fram til 1994: En ultrakompakt alkovemodell med en rekke innretninger i serie, som tunnelstige og stabilisatorjekker. 

Vi finner den igjen etter litt over 20 år senere, med en verdi og et utseende som får selv moderne modeller til å blekne av misunnelse. Dette er løsning som ikke har tapt seg, da Challenger ikke har falt for fristelsen til å forenkle, men satset på funksjonalitet. Resultat: Alkovemodeller med utrolig komfort for en hel familie. Kledning og stoffer skaper en lun atmosfære, med snev av luksus. Egenskapene på veien står ikke tilbake. Det var motoren Peugeot J5 i versjonen 2,5 L diesel som presenterte en bobil som kunne kjøre over hele Europa i full sikkerhet.

Mme og Mr Hay kjøpte denne bobilen brukt. De har glemt datoen, men de forstod straks at det var et godt valg. Etter vedlikehold er vinteren den rette tiden for å planlegge de kommende reisemålene. De drømmer og forestiller seg hvor den neste ferien skal gå. I dag, som pensjonister, er de er hjemme hos seg selv i Ardèche (Frankrike) i sommermånedene, men reiser når ferieturistene kommer hjem igjen!

Vi har møtt dem og fant umiddelbart tonen på grunn av denne bobilen de hadde kjøpt og som har gitt dem muligheten til å besøke land og områder uten å måtte bekymre seg om hvor man skal stanse. Når vi spør dem om hva de foretrekker av bobilen eller huset sitt får vi ikke noe klart svar! For reisene svarer minnene, og Mr Hay presiserer ‘’vi har minner fra alle stedene der vi har stanset. Og klistremerkene som de tidligere limte fast er nå forvist til skapet, og Mme Hay tilføyer ’’ det er så mange at hvis vi skulle limt inn alle ville alle veggene på bobilen være dekket… Det er dessuten litt av et vedlikehold, de må ikke løsne!’’.

Vi har forstått er at i mangel av alle slags mekaniske problemer (de behandler kjøretøyet sitt skikkelig) er de raskt klare til avreise i september eller oktober mot fjerne mål, i full sikkerhet, og i gleden av å fremdeles kunne reise i mange år med denne bobilen som betyr mer enn alt og som er alt. Den beste måten å reise på en personlig måte som svarer til forventningene.

 

  • Mål 563 x 220 x 295 cm
  • Vognkort 5 plasser / soveplasser for 5 personer
  • Maksimalhastighet: 145 km/h
  • Sandwichpanel i tre og isolering
  • Soveplass i alkove 144 x 198 cm
  • Oppvarming Truma 3000, opprinnelig
  • Kjøleskap 66L
Le 1er camping-car Capucine Challenger

 

Le tour du monde en Challenger