> 

Velger

Segmenter

Van

VAN-MODELL Van-modellene bruker kjøretøyets originale karosseri. De skiller seg ut fra vanlige lastevogner med sin spesifikke dekor og ekstra åpninger (små vinduer, lufteåpninger, etc.). De har de samme funksjonene som vanlige bobiler slik som soveplasser, kjøkken, baderom (med dusj, vask o WC) etc… De er mer diskrete og mindre omfangsrike enn andre bobiler. De er lettere å manøvrere, enklere å kjøre og parkere i byer.

Integrert

Integrert modell Bare de integrerte modellene har en fulsltendig original siluett som ikke har noe av det opprinnelige understellet. De bruker faktisk ingen elementer fra karosseriet til det kjøretøyet det bruker den mekaniske delen til. Førerhuset er "integrert" med resten av bobilen. Derfor er de ofte dyrere enn andre bobiler. Til gjengjeld gir de god boplass og panoramautsikt fra førerplassen.

Profilmodeller

Halvintegrert modell Dette er den mest brukte bobiltypen i Europa. Det finnes to typer halvintegrerte modeller: Den klassike, ideell for to personer, og halvintegrert modell med senkeseng, som største alternativ: Den har opptil fem soveplasser med senkeseng som heves oppunder taket, over stua, slik at det blir god plass om dagen. Delen under førerhuset kalles boks, det kan ikke brukes som soveplass, men profilen gir bedre luftsirkulasjon.

Alkove

Alkovemodell "Alkove" kalles den delen som av bobilen som er plassert over førerhuset og som inneholder en seng for 2 personer. Bobiler med alkove (vanligvis kalt alkovemodell) er et myteomspunnet kjøretøy som du straks kjenner igjen på grunn av dette rommet over førerhuset. Dette er familiens Bobil med stor B, vanligvis med mellom 4 og 7 soveplasser, god plass i boenheten og en komfortabel høyde under taket.